Ltf Liften B.V. - Utrecht

  • Verified
    Listing
Company name
Ltf Liften B.V.
Location
Fermiweg 51, 3542cb, Utrecht, Netherlands
View Map
Contact number
+31 30 2414141
Working hours
  • Monday: 08:00 - 17:00
  • Tuesday: 08:00 - 17:00
  • Wednesday: 08:00 - 17:00
  • Thursday: 08:00 - 17:00
  • Friday: 08:00 - 17:00
  • Saturday: Closed
  • Sunday: Closed
E-mail address
Listed in categories
Location map
Company description
Kritisch Kijken B.V. is opgericht door Hein Woudstra.

Voordat hij met Kritisch Kijken begon was hij DGA van LTF Liften B.V. te Utrecht waar hij zijn sporen als ondernemer heeft verdiend. In de 6 jaar tijd nadat hij LTF Liften via een MBO had overgenomen heeft hij met zijn team de omzet meer dan verdubbeld tot Eur. 10.000.000,- en de winst laten stijgen van 3% naar 17% voor belasting. Dit bleef niet onopgemerkt en LTF Liften werd in 2005, het laatste jaar waarin Hein Woudstra DGA was, genomineerd door Het Financieele Dagblad voor een Gazelle Award.


Om dit voor elkaar te krijgen moest er een hoop gebeuren. LTF Liften was van oudsher een leverancier van logistieke oplossingen zoals interne transportsystemen, palletwissel-apparatuur, vrachtliften, automatisch gestuurde voertuigen,  
Show more heftafels en magazijnwagens. LTF wat in die tijd nog LTF Transporttechniek B.V. heette leverde vooral aan de productiebedrijven van de voedingsmiddelen- en chemische industrie. Met het wegvallen van grenzen en een steeds verdere globalisering van de economie verplaatsten onze klanten steeds meer hun productiefaciliteiten naar lage lonen landen en LTF was te klein om ze hierin te volgen. Langzamerhand waren er meer aanbieders dan klanten.


Het was tijd voor verandering. Eerst hebben we gekeken welke sectoren wél in Nederland investeren; dit bleek de dienstensector, zoals banken en verzekeraars te zijn. Daarna hebben we gekeken wat de mogelijkheden voor LTF in deze sector zouden kunnen zijn. Dit bleken personenliften. Dankzij onze ervaring met vrachtliften voor de industrie konden we hier redelijk snel mee starten. Toen het ook nog lukte om de exclusieve vertegenwoordiging van de grootste Spaanse liftfabrikant Orona (12.500 units in 2005, totale Nederlandse markt 3.400 units) te krijgen verliep onze introductie in de kantorenmarkt steeds beter.


Met de groei van de omzet in liften en liftonderhoud werden de slecht renderende logistieke activiteiten afgebouwd of verkocht. Met de overname van Helix Liften B.V. , waarmee we de deskundigheid kregen voor het ontwerpen van panoramaliften was de transformatie compleet. LTF Transporttechniek werd LTF Liften.



In 2005 kreeg Hein Woudstra van Kone B.V. een “offer you can’t refuse” en besloot hij LTF Liften te verkopen. Met de ervaring die hij bij LTF heeft opgedaan en het theoretisch kader door zijn MBA opleiding Strategic Management helpt hij nu bedrijven bij het oplossen van strategische vraagstukken.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from Ltf Liften B.V. or Yelu Netherlands users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Verified Business

The accuracy of the company profile for Ltf Liften B.V. is validated by the company owner, representative, or directory administrator.
Last update on
Registered with us in

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on Yelu Netherlands - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP